Lær hvordan man pudser vinduer selv 

Guide leveret af: Miljøvenlig Vinduespudser

Miljøvenlig vinduespudser vis kunderne
Gode råd til at blive miljøvenlig vinduespudser

Guide til vinduespudsning: Sådan pudser du dine vinduer selv

Har du både tid og overskud til det, så kan du i princippet sagtens pudse dine vinduer selv. Der kan dog melde sig et meget relevant spørgsmål: Hvordan pudser man vinduer?

Er dine erfaringer med vinduespudsning meget begrænsede, så har du selvfølgelig meget at lære, men vi tror på, at du kan vække din indre vinduespudser til live. Leder du netop efter en guide til at pudse vinduer, så er du kommet til det rigtige sted. Denne underside er nemlig spækket med gode tips og tricks til en perfekt vinduespudsning.

I denne guide vil du først og fremmest blive præsenteret for, hvilket udstyr du skal bruge til vinduespudsning. Dernæst vil du blive klogere på, hvordan du rent teknisk og praktisk skal gribe vinduespudsningen an. Forvent også at blive introduceret for en lang række af fordele og ulemper ved at praktisere gør-det-selv vinduespudsning.

Puds vinduer som en professionel med det rigtige udstyr

Man bør aldrig kaste sig ud i vinduespudsning eller andre former for håndværk uden det rigtige udstyr. Netop udstyret betyder nemlig enormt meget for slutresultatet. Ønsker du derfor at stå tilbage med funklende vinduer uden striber, så gør dig selv den tjeneste og få købt noget ordentligt udstyr til formålet.

Dette skal du bruge for at pudse dine vinduer selv:

 • En spandfuld vand
 • En svamp og en rengøringsklud
 • En god vinduesskraber (det vigtigste udstyr til vinduespudsning)
 • Et rent og tørt viskestykke
 • Opvaskemiddel

Meget mere skal du faktisk ikke bruge for at pudse vinduer i hjemmet.

Du skal dog lige være opmærksom på, hvordan du laver den perfekte vandblanding. Rent vand er sjældent nok til at fjerne genstridigt snavs fra vinduerne. Derfor anbefales det at blande vandet op med opvaskemiddel og måske en smule eddike. Blandingen kan f.eks. bestå af 5 liter vand, 1 spiseske opvaskemiddel og 1 dl. husholdningseddike. I nogle få tilfælde skal der endnu hårdere midler i brug, men det er kun nødvendigt, hvis vinduerne er meget snavsede. Det er ikke altid eddike er nødvendigt, det er det sjældent, det er kun ved tilfælde af kalk på vinduerne. 

Miljøvenlig vinduespudser

Denne guide er leveret af: Miljøvenlig vinduespudser

Guide til at pudse dine egne vinduer – trin-for-trin

Nu hvor du har fået styr på vandblandingen, der vel at mærke er afgørende for resultatet, kan du kaste dig ud i det egentlige arbejde. Du skal nu i gang med at pudse dine vinduer, og det gælder i den forbindelse om at holde tungen lige i munden. Det er ikke nødvendigvis svært at pudse vinduer, men det er alfa og omega, at du bruger den rette teknik, og at du går tålmodigt til opgaven.

 

Sådan gør du trin-for-trin:

 1. Bevæg skraberen i én glidende bevægelse – Først og fremmest skal du sørge for at bevæge skraberen i én bevægelse. Desuden er det vigtigt, at du løbende tørrer overskydende vand væk, og så skal du selvfølgelig sørge for at overlappe de pudsede områder, så der ikke opstår grimme striber på vinduerne.
 2. Start øverst og bevæg dig ned – Hele vinduet skal naturligvis pudses, men det er ikke helt underordnet, hvor du starter og slutter. Optimalt set skal du starte i venstre hjørne og bevæge dig nedad – fra side til side.
 3. Tør kanter af med et tørt viskestykke – Når du er færdig med at pudse vinduet, og du er tilfreds med resultatet, så bør du tørre kanterne af vinduet af. Det er nemlig ikke optimalt, at vandet får lov til at sidde. Det kan fremkalde skjolder og striber, og det er ikke ligefrem pænt.
 4. Det kan være nødvendigt med en ekstra vask – Hvis dine vinduer er meget snavsede, så kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at pudse dem mere end en gang.
 5. Vær opmærksom på forskellige vejrforhold – Det er en kendsgerning, at det ikke er alt vejr, der er lige praktisk, når det kommer til vinduespudsning. F.eks. risikerer du, at vandet fryser på ruden, hvis der er frostvejr. Er der omvendt sol og høj varme, så vil vandet lynhurtigt fordampe, og du skal derfor være ekstra hurtig med skraberen.

Fordele og ulemper ved at pudse vinduerne selv

Gør-det-selv vinduespudsning er naturligvis forbundet med både fordele og ulemper. Det er fordele og ulemper, som du bør have med i dine tanker, når du skal beslutte dig for, om du vil pudse dine vinduer selv, eller om du vil hyre en vinduespudser til opgaven. Bliv klogere på de gældende plusser og minusser nedenfor.

Fordele:

 1. Du sparer penge – Ja, det kommer nok ikke som en overraskelse for dig, at der er penge at spare ved at klare vinduespudsningen selv. Der er selvfølgelig lidt udgifter til køb af udstyr, men når først dette udstyr er købt ind, så kan du faktisk pudse dine vinduer helt gratis (eller næsten gratis).
 2. Du kan pudse dine vinduer, når det passer dig – En anden fordel er, at du kan pudse vinduer, når det passer dig. Du er nemlig ikke afhængig af, hvornår den lokale vinduespudser har tid til at komme forbi.

Ulemper:

 1. Du opnår sjældent et lige så pænt resultat som en professionel – Den største ulempe ved at pudse vinduer selv er, at man sjældent kan opnå et lige så flot resultat som en professionel. Betyder det derfor meget for dig, at dine vinduer altid fremstår flotte og nypudsede, så vil det måske give mening for dig at hyre en vinduespudser.
 2. Det kan være tidskrævende – Derudover er det en realitet, at vinduespudsning kan være yderst tidskrævende – især hvis man har et stort hus, og hvis man er perfektionistisk anlagt. Er tid en mangelvare i din hverdag, så skal du måske alligevel ikke pudse dine vinduer selv. Hvis du derfor leder efter en vinduespudser på sjælland, anbefaler vi, at du kigger nærmere på A-Polering, der dækker det meste af sjælland