Gode råd

 

Sammen kan vi gøre en forskel!

Få gode råd til at blive en miljøvenlig vinduespudser

Som miljøvenlig vinduespudser er det vigtigt, at du træffer de rigtige valg i din hverdag som vinduespudser. Der er mange muligheder for at kunne lave små optimeringer, som er bedre for miljøet end andre. På denne side kommer vi med tips og tricks til hvordan du nemt og overskueligt kan blive en mere miljøvenlig vinduespudser, uden at det koster mere!

Det er som regel mere simpelt end man går og tror, da det i høj grad handler om at få et overblik over de valg man tager i hverdagen, og blot optimere dem en lille smule, så man belaster jordens ressourcer mindre.
Hvis du allerede er en miljøvenlig vinduespudser og gør mange af tiltagene i forvejen, så tilmeld dig endelig, og vis andre, at DU gør en forskel, og lad os sammen sprede budskabet.

Bliv miljøvenlig vinduespudser

Få vores gode råd til at blive miljøvenlig vinduespudser her:

Den rigtige sæbe

Vælg miljørigtig sæbe til din vinduespudsning, gerne mærke der er svanegodkendt, da det viser, at produktet er blandt de mindst miljøbelastende i den pågældende varegruppe.

Brug rentvandsanlæg

Når det er muligt, anvend et rentvandsanlæg, da der ikke er brug for at anvende kemikalier og rengøringsmidler. Hvis du ikke har et, så fortvivl dog ikke, du kan sagtens være en miljøvenlig vinduespudser alligevel, ved at følge vores andre råd.

Minimer brugen af engangsartikler

Brug så få engangsartikler som muligt, så miljøet ikke bliver belastet. Hvis du bruger handsker, så brug genanvendelige handsker, der kan bruges igen og igen. 

Spar på vandet

Brug den rette mændge vand, og undgå at hælde vandet ud af spanden igen, fordi du har fyldt for meget i. Sørg for at stoppe rentvandsanlægget så det ikke sprøjter vand ud når det ikke er på et vindue.

Minimer dit brug af papir

Send så vidt muligt altid dine regninger på mail, det er godt for miljøet at bruge så lidt papir som muligt. Få dine tryksager trykt på genanvendeligt papir, så det er så skånsomt som muligt. 

Spar på brændstoffet

Optimer altid dine ruter, således at du undgår at køre for meget rundt og sparer på brændstoffet. Kør roligt og miljøvenligt når du kører mellem kunderne. Det er både godt for miljøet og for din økonomi. 

Affaldssortering

Der er meget skrald, som desværre ikke bliver sorteret, og ender i de forkerte skraldespande, og derfor ikke bliver genanvendt. Det er vigtigt at du sorterer det affald du har, og sørger for at så meget som muligt af det kan blive genanvendt. 

Vask med omtanke

Vask dit arbejdstøj, håndklæder, klude osv. med miljørigtig sæbe. De fleste vaskemaskiner har et miljøprogram, som er særligt skånende for miljøet, vælg dette hvis muligt. 

Deltag i fællesskabet

Deltag i fællesskabet

Bliv miljøvenlig vinduespudser i dag! 

Bliv en del af fællesskabet gratis og vis dine kunder, at du tager vores miljø alvorligt! Flere og flere danske forbrugere tænker i højere grad over deres miljøbelastning og vælger produkter og ydelser efter deres påvirkning på miljøet. 

Opsummering 

Hovedpunkterne for miljøvenlig vinduespudser

Tænk grønt i hverdagen

At være miljøvenlig vinduespudser handler i høj grad om at tænke på de små ting, som man kan gøre i hverdagen her og nu, for at passe på jordens ressourcer. Det er de små ting der tæller i hverdagen, som f.eks. at bruge den rigtige sæbe, minimere forbruget af kemikalier i vinduespudsningen, send mail i stedet for brev, minimer forbruget af vand, vask miljøvenligt når du vasker tøj og klude. For at blive medlem af miljøvenlig vinduespudser, er det vigtigt, at du som vinduespudser følger denne tankegang. Det er ikke nødvendigt at du skal ud og lave store investeringer, hvis du f.eks. ikke har en rentvandsanlæg, så er det blot vigtigt at du tænker over de andre tiltag som passer på din specifikke virksomhed. 
Hvis i har andre gode tiltag og råd, så kontakt os endelig, så vi kan inspirere andre med endnu flere råd.