Vinduespudsergrej

Vinduespudsergrej

leveret af: Miljøvenlig Vinduespudser

Miljøvenlig vinduespudser vis kunderne
Gode råd til at blive miljøvenlig vinduespudser

Find det rigtige 

Vinduespudsergrej og udstyr

Drømmer du om pæne og rene vinduer? Og vil du gerne klare vinduespudsningen på egen hånd? Så skal du selvfølgelig have investeret i noget vinduespudsergrej.

Der forhandles efterhånden rigtig meget forskelligt grej til vinduespudsning, så der er ikke noget at sige til, at du har svært ved at gennemskue, hvilket grej du skal købe til formålet. Det manglende overblik får du dog på denne underside, hvor vi præsenterer dig for uundværligt vinduespudser udstyr.

Her på siden vil du ikke kun kunne læse om de forskellige redskaber til vinduespudsning. Du får også nogle gode tips til at spare penge på disse redskaber, ligesom vi kommer med nogle input til, hvordan du kan slå flere fluer med et smæk ved at købe et komplet sæt. Der er altså al mulig god grund til at læse videre.

Dette vinduespudsergrej er uundværligt

Vinduespudsergrej kan i princippet deles op i to kategorier – henholdsvis must-haves og nice-to-haves. I denne guide vil du dog kun blive præsenteret for must-have udstyr til vinduespudsning. Der er jo ingen grund til, at du skal præsenteres for udstyr, som du sagtens kan undvære.

Vi anbefaler dig at købe følgende grej:

 • Spand (til din vandblanding)
 • Klude
 • Indvasker
 • Vinduesskraber
 • Teleskopstang (hvis nødvendigt)
 • Handsker (hvis du finder det nødvendigt)
Miljøvenlig vinduespudser

Denne guide er leveret af: Miljøvenlig vinduespudser

Læs vores vigtigste anbefalinger til grej

I de kommende underafsnit vil vi præsentere dig for ovennævnte remedier. Nogle remedier vil helt naturligt kræve en grundigere introduktion end andre.

#1 Spand (til din vandblanding)

Først og fremmest er det svært at undvære en spand. Det skal dog ikke være en hvilken som helst spand. Spanden skal gerne gøre det muligt at hænge indvaskeren på risten, og det skal være let at dyppe indvaskeren ned. For at sikre dette skal du vælge en vinduespudserspand, der passer til din indvasker i forhold til målene. De fleste kan fint klare sig med en vinduespudserspand med en kapacitet på 15-20 liter, men der findes selvfølgelig også større spande.

#2 Klude

Når du pudser vinduer, bør du også have en klud eller to med rundt. Det er muligt at bruge visse viskestykker, men som regel fungerer det bedre at bruge en glasklud. Sådanne klude er bl.a. praktiske, når der skal aftørres kanter. Derfor skal kludene være en del af dit vinduespudser grej.

#3 Indvasker

Når vi taler vinduespudser udstyr, så er det helt og aldeles umuligt at komme udenom de såkaldte indvaskere. Det er nemlig dette redskab, du bruger til at sæbe vinduet ind og fjerne snavs fra det. Det er selvsagt en god idé at vælge en indvasker i høj kvalitet, men du bør også være opmærksom på indvaskerens bredde. Denne faktor er nemlig afgørende for, hvor stort et område du kan sæbe ind ad gangen. Bemærk i øvrigt, at det er muligt at udskifte stripovertrækket, hvis det gamle er slidt.

#4 Vinduesskraber

Så er vi kommet til den kære vinduesskraber – endnu et uundværligt redskab til vinduespudsning.

En vinduesskraber af en vis kvalitet er i stand til at sikre smukke vinduer uden striber. Det er nemlig dette redskab, du bruger til at fjerne sæben fra vinduet. Hvis vinduet ikke er helt rent, så kan du give det en omgang mere med din indvasker.

#5 Teleskopstang

Skal du pudse vinduer på 1. eller 2. sal, og har du ikke lige en altan at træde ud på, så vil det være nyttigt med en teleskopstang. Der findes teleskopstænger til både indvaskere og vinduesskrabere.

En teleskopstang til vinduespudsning kan være svær at undvære for dig, der bor i et hus med flere etager eller i en lejlighed på 1. eller 2. sal. Bemærk dog, at der er stor forskel på, hvor lange teleskopstængerne er.

#6 Handsker

Slutteligt kan du overveje, om du skal bruge et par handsker til den rutinemæssige vinduespudsning. Du kan f.eks. købe et par neoprenhandsker, der ikke kun sikrer høj komfort, men også giver et godt greb. Sådanne handsker er f.eks. oplagte at bruge om vinteren, hvor kulden kan gøre det svært at holde ordentligt fast på redskaberne.

Vandblandingen er også vigtig

For at sikre et perfekt resultat er det ikke nok at eje og bruge det rigtige vinduespudser grej. Du skal også være i stand til at lave den perfekte vandblanding. Dette kan være lettere sagt end gjort, hvis man ikke har erfaring med det, men bare rolig; hjælpen er nær.

Der er delte holdninger til, hvad en god vandblanding skal indeholde. Vi har ikke et facit, men vi kommer gerne med vores kvalificerede bud.

En simpel opskrift på en vandblanding:

 • 5 liter vand (den ideelle temperatur afhænger bl.a. af årstiden)
 • 1 dl. husholdningseddike
 • 1 spiseske opvaskemiddel (ved meget snavsede ruder)

Der er også mange, der vælger at bruge skyllemiddel, glasrens eller brun sæbe til vinduespudsningen. Du kan selvfølgelig prøve at eksperimentere, men som hovedregel går du aldrig helt galt i byen med ovenstående opskrift.

Udstyr til vinduespudsning behøver ikke at koste en formue

Ovenfor har du kunne læse om det anbefalede vinduespudser grej. Grejet omfatter bl.a. handsker, indvaskere og vinduesskrabere. Det er grej, som både professionelle og private med fordel kan bruge.

Professionelt vinduespudserudstyr er ikke nødvendigvis billigt, men vi vil nu alligevel mene, at kvalitetsudstyr til vinduespudsning ikke behøver at koste en formue. I dette afsnit vil vi komme med nogle konkrete tips til, hvordan du kan spare penge på redskaber til vinduespudsning uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Gode tips til at sikre den bedste handel ved køb af vinduespudser grej:

 1. Gå efter et anerkendt brand (eksempelvis Unger, Ettore og Sörbo)
 2. Sammenlign priser på grejet (hvis der er flere forhandlere – det er der typisk)
 3. Brug rabatkoder, når / hvis du handler på nettet
 4. Køb vinduespudser grej sætvis og spar stort
 5. Vælg en forhandler, der kører med gratis fragt (hvis muligt)
 6. Gør brug af gebyrfri betaling (hvis muligt)

Puds vinduer ligesom de professionelle med et vinduespudserudstyr sæt

Hvad end du rent faktisk er professionel vinduespudser, eller om du bare er en handy person, der foretrækker at pudse dine vinduer selv, så bør du unde dig selv det bedste udstyr. Det er nemlig en kendsgerning, at udstyret spiller en afgørende rolle i forhold til, hvor godt et resultat man ender op med.

Vil du gerne pudse vinduer med mere eller mindre det samme grej som de professionelle, men vil du samtidig gerne holde dine udgifter nede, så skal du overveje at købe et vinduespudserudstyr sæt. Sådanne sæt indeholder typisk alle de redskaber, du skal bruge for at udføre vinduespudsning i høj kvalitet.

Du sparer først og fremmest penge ved at købe grejet sætvis. Er det muligt at købe grejet enkeltvis, kan du evt. regne lidt på, hvor stor en besparelse du går i vente (hvis dette ikke er oplyst). Som regel er der tale om temmelig store besparelser.

Ikke nok med, at du kan spare penge ved at købe vinduespudser udstyr sætvis, så kan du også glæde dig over, at alt udstyret kommer til at passe sammen – både visuelt og funktionsmæssigt. Indgår der f.eks. en teleskopstang i sættet, kan du være sikker på, at stangen rent faktisk passer til indvaskeren og skraberen. Dette er med til at minimere risikoen for fejlkøb.

Er du overbevist om, at det er en god idé at købe et komplet sæt med vinduespudser udstyr? Så gå på opdagelse i det store udvalg på nettet. Der findes helt sikkert et sæt efter din smag og økonomi.

Hvad kan jeg forvente i forhold til vinduespudser grejets holdbarhed?

Dette spørgsmål er faktisk rigtig svært at svare på. Det forholder sig nemlig sådan, at grejets holdbarhed og levetid afhænger af flere faktorer. Først og fremmest spiller kvaliteten en stor rolle, ligesom din evne til at opbevare og vedligeholde grejet har en vis indflydelse. Derudover har det selvfølgelig noget at sige, hvor tit du bruger vinduespudser grejet. Professionelle vinduespudsere bruger deres udstyr hver dag og vil derfor slide det op hurtigere end private, der kun pudser vinduer hver anden eller tredje måned.

Er dit nuværende vinduespudser udstyr både slidt og gammelt, bør du overveje, om det ikke er på tide at skifte det ud. Det er nemlig meget sandsynligt, at grejet ikke længere byder på den samme høje funktionalitet som i starten, hvilket helt naturligt påvirker resultatet. Er du derfor interesseret i at opnå det bedste resultat hver gang, så gå aldrig på kompromis med dine redskaber.

Som professionel kan du trække udgifterne til dit vinduespudser udstyr fra

Er du professionel vinduespudser? Eller overvejer du at blive det? Så er der en lang række ting, du skal overveje og være opmærksom på.

Du skal bl.a. være bekendt med, at du som professionel kan trække dine udgifter til køb af vinduespudser udstyr fra. Det giver dig ikke en decideret rabat, men det betyder, at årets resultat bliver mindre, og der er derfor mindre at betale skat af.

For at kunne trække vinduespudser udstyr fra som professionel skal du indfri en række krav. Det vigtigste er, at du kan fremvise en faktura, hvor der er noteret dine firmaoplysninger på. Denne faktura skal du bruge til dit regnskab, og du skal fremvise den, hvis SKAT beder om det. Som hovedregel skal bogførings- og regnskabsmateriale opbevares i fem år.